" ΕΔΩ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ - Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΡΩΤΟΥ ΓΙΝΕΙ..."
Ροή Ειδήσεων :
Google Yahoo Msn

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012



Ικανή για όλα η Σιένα
Ο Ολυμπιακός πήρε μεγάλη νίκη στη Σιένα αποκτώντας αυτός το πλεονέκτημα της έδρας και έχοντας το αβαντάζ για το φάιναλ φορ. Σημάδια από το παρελθόν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου…Αυτή ήταν η δεύτερη

Το σπάσιμο της έδρας λέει πολλά. Μπορεί όμως να μην σημαίνει και τίποτα αν δεν αξιοποιηθεί σωστά. Γιατί οι «ερυθρόλευκοι» το έχουν ξανακάνει παλαιότερα χωρίς να δουν αποτέλεσμα. Πάλι στα προημιτελικά, πάλι με μειονέκτημα έδρας στον πρώτο αγώνα. Και αυτό έγινε το 2007-08 όταν στον πρώτο προημιτελικό της Ευρωλίγκας είχαν επικρατήσει στη Μόσχα της ΤΣΣΚΑ. Ο Λιν Γκριρ είχε πετύχει με καλάθι στα τελευταία δευτερόλεπτα το 74-76 και είχε δώσει τη νίκη στους «ερυθρόλευκους».

Σαν άπειροι μπροστά στο μεγαθήριο δεν μπόρεσαν να το διαχειριστούν σωστά και έχασαν και τα δύο επόμενα ματς, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να είναι αντί αυτών στο φάιναλ φορ και να το κατακτήσουν κιόλας. Και αν δεν προσέξει τώρα ο Ολυμπιακός μπορεί να την ξαναπάθει γιατί η απειρία είναι κάτι που τον συνοδεύει όπως και τότε.

Το dejavu της Σιένα

Εξάλλου έχει το πρόσφατο παράδειγμα σαν dejavu από την ίδια τη Σιένα, την οποία αντιμετωπίζει πάλι φέτος στην ίδια φάση. Πέρσι, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας απέτυχε να βρεθεί για τρίτη συνεχόμενη φορά στο φάιναλ φορ. Μπορεί σε κάποιους να φαντάζει ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά, αλλά όλα κρίνονται σε μια λεπτή κλωστή και χρειάζεται προσοχή.

Αν ο Ολυμπιακός πιστέψει ότι με μια εκτός έδρας νίκη πήρε και την πρόκριση στο φάιναλφορ όπως το είχε πιστέψει και πέρσι με το +48 (89-41) του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ με τον ίδιο αντίπαλο είναι χαμένος. Και αυτό αποδείχθηκε αυτό την περασμένη χρονιά που δεν παρουσιάστηκε σοβαρός, ηττήθηκε στο ΣΕΦ στο δεύτερο ματς από τους Ιταλούς και έχασε και τα δύο επόμενα στη γειτονική χώρα.

Ικανή για όλα

Μπορεί η αντίπαλος να μην είναι καμία υπερομάδα, αλλά ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και είναι ικανή για όλα. Ακόμη και να επιστρέψει τη διεκδίκηση του εισιτηρίου για το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης με μια νίκη είτε την Παρασκευή, είτε στο ΣΕΦ όπως άλλωστε έκανε και πέρσι σε αντίστοιχη περίπτωση. Αρκεί ο Ολυμπιακός να μην την αφήσει. Και αυτή είναι η ευκαιρία του να της την… κάνει αυτός φέτος.


Share this Article on :
 

© Copyright "GreekzSport" | Powered by Blogger.com.